lauantai 23. heinäkuuta 2011

Appelsiinimuffarit

Vihdoin sain uuden uunin ja heti piti testata, kun vieraitakin oli sopivasti tulossa. Kyllä nyt paistui!


Näitä leivonnaisia olen tehnyt ruutujen mallisina (siis mokkapalojen tyyliin) aikaisemmin, ja ovat olleet siskon miehen suosikkeja. Asuntoni askeettisemmasta varustelusta johtuen päädyin tällä kertaa tekemään ohjeella muffareita. 

Appelsiinimuffarit  n.18kpl

100 g Keiju-margariinia (sin.)
1,25 dl sokeria
1/2 pkt pehmeää tofua
1 dl appelsiinihilloa (sellaista hyvää, jossa on runsaasti kuorenpaloja mukana)
1 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon tofu sekä hillo kera veden. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
Jaa taikina muffarivuokiin, jotka on asetettu muffaripeltiin. Paista 180 asteessa n. 20 min.

Kuorrute:
2 rkl keijua sulatettuna
2 rkl appelsiinista puristettua mehua
3 dl tomusokeria
Sekoita ainekset ja levitä jäähtyneiden muffareiden päälle. Koristele nomparellein, sukaatein tms.

1 kommentti: