keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Hapankorppurullat

 Suolaisena tarjottavana Pienen 2v synttäreillä oli tällaisia punajuuritäytteisiä hapankorppurullia

Hapankorppurullat noin 60 kpl

1 pkt kapeita hapankorppuja eli n. 60 kpl
vettä tai kasvislientä
1 pkt soijatuorejuustoa (yrtti&valkosipuli)
1 pkt kevyt punajuurisalaattia (Atria-merkissä salaatin majoneesi ei sisällä kananmunaa)
1 iso valkosipulinkynsi
mustapippuria
Kasta hapankorput kunnolla vedessä tai liemessä. Lado esim. uuninpellille vieriviereen, itse sain aikaiseksi kolme kerrosta. Suuntaa kannattaa vaihtaa uudessa kerroksessa niin rullaaminen tulee olemaan helpompaa. Laita muovin alle tekeytymään, kunnes ovat pehmenneitä ja helposti rullattavissa.

Tee täyte soseuttamalla kaikki ainekset yhteen. Levitä hapankorppujen päälle näin:
Levitä täyte huolellisesti reunoja myöten. Rullaa hapankorput yksitellen napakoiksi rulliksi, ei kuitenkaan niin tiukkaan, että täyte puristuu ulos. Lado rullat vieretysten tukemaan toisiansa, etteivät ne aukea. Näin:
Itse käytin tällaista leivosrasiaa ja peittelin rullat voipaperilla sekä rasian kannella. Muutoin rullat kannattaa peittää muovilla, etteivät ne kuivetu. Anna tekeytyä muutamia tunteja tai yön yli.

Kivoja ja yllättävän joutuisia kun tekee näin sarjatuotantona.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Nämä maistuisi mullekin! Punajuurisalaatti on hyvää, syön sitä aina Suomessa purkkikaupalla.

Paula kirjoitti...

Usein on tullut syötyä punajuurisalaattia ihan sellaisenaan hapankorpun päällä. Nam!
Pääsee helpommalla :)