sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Pieni Villi Veijari 2v

No, nyt tuo pieni on virallisesti 2v ja juhlat juhlittu! Kaksivuotiaan kypsässä iässä Pieni on puhelias vitsiniekka, vikkelä jaloistansa, ketterä tekemään kuperkeikkoja ja piruetteja sekä todellinen villi veijari, huh.


Synttäritarjoilut

Aloittaisinko vaikka "pakkopullista". Meilläpäin ikäänkuin täytyy aloittaa herkuttelu (pakko)pullasta, suoraan kakun kimppuun ei käydä! Onkohan muilla ja muualla tämmöisiä tapoja? Tällä kertaa kokeilin kahvilla maustettuja pullia ja täytyy sanoa että oli aivan huippuhyviä.

Kahvipullat

taikinan tein samaan tapaan kuin täällä
Nyt tein kuitenkin puolen litran taikinan ja nesteestä puolet ja puolet oli kookosmaitoa ja vettä. Kardemumman sijaan käytin taikinan maustamiseen vaniljasokeria.

Kaulitsin kohotetun taikinan kahdessa osassa ohuehkoksi levyksi ja voitelin ohuelti sinisellä Keiju-margariinilla.
täyte:
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 tl pikakahvijauhetta
2 tl kaakaojauhetta
Jauha pikakahvijauhe vaikka morttelilla hienoksi ja sekoita muihin aineksiin. Ripottele kaulitulle ja voidellulle taikinalevylle. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Aseta muffarivuokaan ja muffaripellille. Anna kohota ja paista 200 asteessa kunnes pullat saavat vähän väriä eli 10-15 min.

Pullat ovat mahdottoman hyviä näinkin, mutta en malttanut olla kuorruttelematta.
Kuorrutteeseen tuli:
ruokotomusokeria
vettä
pikakahvijauhetta
ja kaakaojauhetta


Puolukkainen ja kookoksinen täytekakku


Tästä kakusta eri variaatioineen on tullut yksi pravuureistani. Nyt kokeilin kookoksen pariksi puolukkaa ja väriyhdistelmänä tämä on tosi raikas. Omasta mielestäni vielä hitusen verran paremmin tähän sopii mustaherukkahillo +banaanisiivut. Esteettisesti pitemmän korren vie kuitenkin puolukka.

Pohja menee suurinpiirtein näin. Tässäkin on joka kerta vähän säätöä ;)

7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
3 dl maustamatonta soijajugurttia
3,5 dl vettä

Valmistus on yksinkertaista. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään. Mittaa joukkoon öljy, sitten soijajugurtti ja vesi. (Kun käyttää samaa mittaa, öljy kätevästi voitelee mitan ja jugurtti lähtee siitä hyvin irti) Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa noin 45- min. tai kunnes kakun keskelle tökättyyn tikkuun ei jää taikinaa.
Paistoin kakun aika isossa lainavuokassa, enkä harmikseni sitä tullut mitanneeksi. Leikkasin pohjan kahteen reilun paksuiseen kerroksen.

Kookoskreemi

5 dl kookosmaitoa
4 rkl maizenaa
Sekoita kylmänä, lämmitä kattilassa sekoittaen kunnes sakenee. Anna jäähtyä kunnolla.
250 g Keiju-margariini
3,5 dl tomusokeria
Vaahdota margariinia ja tomusokeria. Lisää vispaten jähmettynyt kookoskiisseli pienissä erissä.

Vinkki: Helpoiten kreemin levittäminen sujuu huoneenlämpöisenä. Ja siten, että ensin pursottaa sen hillon päälle ja sitten levittelee veitsellä.

Kreemin lisäksi kakun väliin ja päälle tuli siis varovainen kostutus vedellä sekä purkillinen puolukkahilloa. Kreemi päällimmäiseksi molempaank errokseen ja koristeeksi vielä kasa puolukkaa.

Juhlapäivää seuranneen aamun viimeinen palanen kakkua. Tämä on nyt vähän räpelletyn näköinen, mutta oikeasti kakku on todella hienosti leikattava ja pysyy siistinä ja nättinä, ainakin kun käyttää veistä eikä kakkulapiota (jota en oikein kestä juurikin, siksi kun muhentaa ikävästi..neuroottista mutta totta ;))




Täytyypä jatkaa raportointia toisella kertaa. Tässä vielä meininki-kuva juhlasta. Vauhti oli sen mukainen, että tällaista laatua näppäyksien joukosta löytyy.. Ihme kyllä, sankari itse seisoa tököttää paikoillaan!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pieni on todellakin villi vitsiniekka. "En muista" tulee sopivassa kohdassa, kun haluaa hiukan kiusata mummia ja muita. Ihana kakara!!!!Keksii monenlaisia kujeita ja nauraa makoisasti. Näyttelijän lahjojakin on. Mukavat ja makoisat synttärit olivat!

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Tätä kakkua on ehkä pakko joskus kokeilla! Kookos ja puolukka, aah.

Paula kirjoitti...

On tämä aika hyvä... kookoksen ystävät voivat laittaa vielä kookoshiutaleita kakkutaikinaan. Kiva kun kävit kommentoimassa Luumukka :)