tiistai 13. joulukuuta 2011

Lanttua jälleen

Aina välillä joudumme käymään eräässä ostos- ja hampurilaispaikassa syömässä ranskiksia. Ihan pakko! Siellä on nimittäin pallomeri, johon Pieni haluaa. Kyllähän ranskikset Pienelle maistuvat harmittavankin hyvin, mutta oikeasti käymme siellä vain tuon pallomeren takia. (Asumme pikkukylässä, jossa ei juuri leikkipuistojakaan ole ja nyt ne vähäisetkin ovat lumen peitossa) Aika mukavaa on myös istua kahvikupin ääressä kaikessa rauhassa, kun Pieni riehuu häkissänsä.

Mutta tässäpä nyt lantturanskiksia. Tämä oli samalla koe-erä. Mietiskelin, että jospa tarjoaisin näitä jouluna laatikoiden sijaan.


Lantturanskikset    3-4:lle riippuen muusta tarjottavasta

650 g kuorittua lanttua (minulla yksi oikein iso)
2 rkl   öljyä
2        isoa valkosipulin kynttä puristettuna
1 tl     (ruusu)suolaa
reilut ripsutukset paprikamaustetta
pieni ripaus cayennepippuria
huiskaus oreganoa
rouhaistua mustapippuria
Kuori, pese ja leikkaa lantut ranskiksien muotoisiksi. Sekoita kulhossa muut ainekset kunnolla sekaisin lanttusuikaleiden kanssa. Kaada leivinpaperoidulle uuninpellille ja paista noin 35 min 200-225 asteessa.
Nuo astevaihtoehdot löysin netissä vastaavia ohjeita etsittyäni, enkä osannut päättää. Säädin uunin siis noiden asteiden välimaastoon.

Lantturanskikset maistuivat hyvin savutofun lanssa!

ps. pieneen käteen sopii parhaiten leivoshaarukka ja lautaskooksi riittää leipälautanen, kuten kuvassa

Ei kommentteja: