maanantai 30. tammikuuta 2012

Kaverukset kookos ja karpalo

Kookoksen ja karpalon yhdistelmä viehättää juuri nyt. Kookosmannapuuroon törmäsin parissakin blogissa, mutta harmikseni en nyt niitä enää löytänyt linkittääkseni. Seuraksi päätin tehdä karpalokiisselin.


Kookosmannapuuro 2:lle

2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
3/4 dl täysjyväspelttimannaryynejä
1 rkl sokeria
suolaa (ehkä noin 1/2 tl, summissa siis laitoin)
Kiehauta nesteet ja lisää loput ainekset vispaten. Keitä välillä sekoittaen muutama minuutti. Vispaa jäähtyneenä kuohkeaksi jos tahdot.

Karpalokiisseli useampi annos

4 dl karpaloita
5 dl vettä
1 dl intiaanisokeria
1 maustemitta vaniljajauhetta
2 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä
Kiehauta karpalot sokerin kanssa 5 dl:ssa vettä. Lisää vaniljajauhe ja veteen sekoitettu perunajauho. Sekoita ja anna pulpahtaa kuumalla levyllä. Jäähdytä.

Me söimme sekä puuron, että kiisselin kylmänä, mutta voisihan tuon puuron tarjota lämpimänäkin. Kookos maistui aika lempeästi, joten jos olet kookoksen ylin ystävä, voisi nesteenä käyttää vaikka pelkästään kookosmaitoa. Itse tosin tykkään kookoksesta juuri näin, että se maistuu vain sopivasti -ei liian paljon siis.

Niissä muissa blogeissa, joita en siis enää löytänyt, tarjottiin kookospuuro toisessa kanelin kera ja toisessa hedelmien. Varmasti kokeilemisen arvoisia yhdistelmiä.

Ei kommentteja: