maanantai 28. toukokuuta 2012

Vegaanin "juustokakku" ja mokkapalat

Löysin pitkästä aikaa kaupasta maustamattoman soijatuorejuustokkeen ja mukavia vieraita oli tulossa meille. Siispä "juustokakun" tekoon! Edellisistä kerroista on sen verran aikaa, että katsoin vinkkejä Chocochilistä sekä vasta löytämästäni In Nella's Kitchen -blogista. Laitoin linkitykset nyt kyseisten blogien etusivulle, koska ainakin Chocochilistä löytyy useampia juustiksia.


"Juustokakku"

pohja
200 g digestive -keksejä
60 g margariinia sulatettuna
1/2 dl soijamaitoa
Murensin keksit teharilla ja sekoitin joukkoon sulan margariinin ja soijamaidon. Vuorasin irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja sipaisin öljyä reunoille. Painelin pohjataikinan vuoan pohjalle.

täyte 
1 prk (500g) maustamatonta soijajugurttia
1 prk soijatuorejuustoa (Tofutti Creamy Smooth)
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Varmuuden vuoksi valutin soijajugusta nestettä vähemmäksi. Laitoin siis siivilään kahvinsuodatinpusseja ja kaadoinjugun siihen ja annoin valuttaa nestettä vähemmäksi. Noin puolisen desiä nestettä lähti vähemmäksi. Sitten vatkasin kaikki täytteen ainekset sekaisin ja kaadoin vuokaan. Paistoin esikuvieni mukaan ensin 20 min. 175 asteessa ja sitten alensi lämpötilan 150 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä toiset 20 min.
Annoin jäähtyä ja seuraavana päivänä jääkaappikylmänä vasta laitoin kiilteen pintaan.

kiille
n. 2 dl herukoita
2 1/2 dl laimennettua mustaherukkamehua
2 rkl sokeria
1 pss Vegegeliä (Dr. Oetker)
Ripottelin jäiset herukat juustokakun pinnalle. Sekoitin sokerin ja pussukallisen vegegeliä mehuun ja kuumensin kunnes poreili muutaman kerran. Kaadoin liemen varovasti kakun päälle ja laitoin jääkaappiin jähmettymään.
Raikas ja ihan mukavan näköinen kakku syntyi tällä ohjeella. Vaikkakin makua olisi voinut olla enemmän. Jäi vähän laimeaksi..tai sitten se johtuu siitä, että tarjolla oli myös ihanaisia mokkapaloja, jotka helposti jättävät muut varjoonsa.

Mokkapalat tein tällä hyväksi kokemallani ohjeella. Koristeeksi ripottelin kookoshiutaleita ja murennettua pakastekuivattua vadelmaa.



Terveiset Nonnikselle, joka herätti uinuvan mokkapalahimoni ;)

4 kommenttia:

Nonnis kirjoitti...

Hahaa, terkkuja vain takaisin! T. Eräs juustokakusta nyt haaveileva :D

Paula kirjoitti...

Hihi, siitäs sait nonnis!

may-aa kirjoitti...

laitoin juustokakun äsken uuniin. olin ihan yllättynyt miten oikean juustokakun makuista täytteestä tuli. tosin olen syönyt maitotuotteita viimeeksi puoli vuotta sitten, joten makuaisti on voinut muuttua. huomenna sitten maistetaan lopputulosta. :)

Paula kirjoitti...

may-aa, voisi varmaankin sanoa, että lopputulos maistuu ikäänkuin juustokakun kevytversiolta ;)
Itse olen herkumpaan tulokseen (oman makuni mukaan) päässyt hyydyttämällä juustiksen. Tuolta kakut- kategoriasta löynynee helpoiten jos innostut.