tiistai 13. tammikuuta 2015

Vegaanin keittiössä: mukikakkua ja avokadoperunasalaattia

Viime vuoden puolella sain käsiini Elina Innasen uuden kirjan 'Vegaanin keittiössä - Parempaa arkiruokaa kasviksista'. Ensivaikutelmani oli, että ompas järeä opus! Komeakin vielä! Ja jälkivaikutelmakin on erittäin positiivinen. Arkiruokaa, mutta hyvin! Kokenut kasviskokki osaa käyttää monipuolisesti erilaisia proteiininlähteitä. Hyvä juttu!

Tänään laitoin Tontun ulos päiväunille ja Vekara laittoi ihan itse itsensä tietokonetta tapittamaan. Ja minä pääsin (melko) rauhassa testailemaan. Jee!

Alkupalaksi yritin salamyhkäisesti tekaista itselleni Viiden minuutin suklaakakkua melkolailla kirjan ohjeen mukaan (vain vähäsen jouduin soveltamaan). Kuvauksen aikana Vekara rynnistikin lastenmusiikkivideoidensa ääreltä rikospaikalle: "Mikä ihana täällä tuoksuu?" Kääk! Jouduin jakamaan kakun!




 Viiden minuutin suklaakakku eli mukikakku mikrossa

3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl mantelijauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria (käytin tällä kertaa kookossokeria)
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 dl soijajuomaa (kirjassa mantelimaitoa)
1 rkl oliiviöljyä (kirjassa kookosöljyä)

Kaikki ainekset sekoittelin isommanpuoleisessa mukissa ja mikrotin täysillä 3 minuuttia. Ohjeen mukaan 3-4 minuuttia mikron tehon mukaan.

Hyökkäsimme kakun kimppuun heti kuumiltaan. Vadelmat tuovat sille vielä raikkautta ja mehevyyttä. Osan kakusta jätin jäähtymään ja se maistui myöhemminkin. Ihan uunikakkujen veroista koostumusta tuskin mikrokakkuun saa, mutta kelpo pikaherkku tästä tuli. Varmasti tulee tehtyä toistekin!




Eilisten linssipihvien seuraksi päädyin tekemään avokadoperunasalaattia kirjan ohjeella, koska kaikkia aineksia sattui meillä olemaan. No, melkein. Kapriksia en ole (vielä) oppinut käyttämään, joten korvasin ne Vekaran ja minun herkuilla eli vihreillä oliiveilla.




Avokadoperunasalaatti

800 g perunoita
2 suurta avokadoa
3 rkl oliiviöljyä
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
2 rkl kapriksia (jotka korvasin siis reilummalla määrällä vihreitä pilkottuja oliiveja)

Keitin perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja annoin jäähtyä. Kuorin ja pilkoin. Muussasin avokadot ja sekoitin niihin öljyn, sitruunat sekä suolan. Sekoitin muusin perunoihin ja samaan syssyyn punasipuleihin. Viimeistelin vielä oliiveilla.

Tonttukin jo liittyi taas seuraamme ja maisteltiin tuloksia porukalla. Lempeän makuiset avokadopotut maistuivat hyvin lapsille ja toki itsellenikin. Ensi kerralla vielä mukaan sitä pakollista valkosipulia ja mustapippuria, joihin olen sitruunan lisäksi niin koukuttunut.




ja itse kirja näyttää tältä:

Klikkaa näkyviin isompi kansikuva
kuva kustantajalta


Suosittelen kirjaa lämpimästi! Elina teki erittäin hienon kirjan! Näitä ruokia kokatessasi et varmastikaan jää kaipaamaan liharuokia.


4 kommenttia:

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Voi miten kiva kuulla, että olet tykännyt kirjasta! :) Täytyypä itsekin testata avokado-perunasalaatti ensi kerralla oliiveilla!

Tiedoksi muuten, että uusi painos putkahtaa kauppoihin ihan näillä hetkillä. Kirjaa saa siis taas kaupoista viimeistään ensi viikolla!

Paula kirjoitti...

Voi mahoton, Elina, kun olitkin nopea kommentoimaan :D
Hyvä kirja, ei voi kuin kehua! Ja mukava tietää, että muillekin riittää uuden painoksen myötä.

Kevät Sieppi kirjoitti...

Heh, aluksi luin nopeasti Bloggerista ohimennen "aivopesusalattia" ja toisella kerralla "muikkukakkua". Siinäpäs vasta olisikin erikoisia ruokalajeja.

Paula kirjoitti...

Haha, Kevät! Etenkin tuollaista aivopesusalaattia haluaisinkin oppia tekemään :D